A Váróterem Projekt honlapja
ro

Váróterem Projekt la Olimpiada de Teatru

Răspunzând invitației Teatrului din Piața Bethlen din Budapesta, Váróterem Projekt va participa și el la Olimpiada de Teatru, cu nu mai puțin de patru reprezentații în capitală. Bineînțeles, programul spectacolelor noastre invitate va include producții de teatru educațional, care reprezintă o parte foarte importantă a repertoriului nostru. În plus, vom aduce la Budapesta spectacolele de studio pe care le-am creat în noul nostru sediu, ZIZ – art and social area.

Joi, 11 mai, vom prezenta spectacolul Banul Bánk? Prezent! va fi prezentat de două ori în sala de clasă de la Școala elementară bilingvă maghiară-engleză și Școala secundară de arte din Erzsébetváros. Acestea vor fi reprezentațiile cu numărul 238 și 239 ale producției, care se află în program de 11 ani și este o adaptare a clasicului lui József Katona. Andrei Visky va putea fi văzut în rolurile lui Biberach și Regele Endre al II-lea.

Vineri, 12 mai, vom vizita clasele primare ale Școlii primare bilingve Csoma Sándor Kőrösi cu producția noastră de teatru educațional Carol, mica cioară. Producția interactivă, bazată pe textul lui Johanna Bertóti, vorbește despre acceptare, așteptări și conformitate într-un mod ludic.

Pe 12 și 13 mai, vineri și sâmbătă, ne vom întoarce la Teatrul din Piața Bethlen: în cadrul festivalului Vendégváró Plus, vom juca mai întâi Alcesta vineri, la ora 19:00, și apoi A șasea zi sâmbătă, tot la ora 19:00. Primul spectacol reprezintă prima întâlnire a companiei noastre cu un text grecesc antic: am pornit de la transcrierea lui Ted Hughes a clasicului lui Euripide, pentru care Benji Horváth a scris propria versiune. Al doilea spectacol este primul experiment de teatru non-verbal, de mișcare, al echipei, care explorează povestea creației și a căderii omului. Producția reprezintă, de asemenea, debutul regizoral al lui Hunor-József Varga.

Colaborarea noastră cu Teatrul din Piața Bethlen are o istorie bogată: am vizitat pentru prima dată teatrul în 2016, în cadrul Festivalului Vendégváró, unde am prezentat producțiile noastre Advertego, Zero și paraFabulas. A urmat, în 2017, Occupy Yourself, Marți și Qkac în cadrul Săptămânii Clujului. De asemenea, am fost găzduiți la Bethlen și în timpul propriilor noastre turnee: în 2018 am jucat Reacting Chernobyl, iar în 2019 Liget. Așa că suntem încrezători că spectacolele noastre vor fi din nou bine primite. Toți sunt bineveniți!