A Váróterem Projekt honlapja
hu

IndependNet Turné, 2016

A Független Színházak Hálózatának tagjai újabb kiszállásokra készülnek. Április 24-e és június 5-e között másodjára kerül sor a turnéra, amely tavaly Kolozsváron, Temesváron és Jászvásáron zajlott, egybefogva hat különböző független teret négy különböző városból.  2016-ban Bukarest és Marosvásárhely is csatlakozott a befogadó városokhoz, valamint az előadó társulatok száma tízre duzzadt.

A jászvásári, kolozsvári, bukaresti, temesvári és marosvásárhelyi közönség három hónap leforgása alatt  felfedezheti a romániai független színházi kínálat egy szeletét. Áprilisban Jászvásáron és Kolozsváron, májusban Bukarestben és Temesváron, majd júniusban Marosvásárhelyen láthatók az előadások. A bukaresti unteatru, a Point & ProDrama Színház, a marosvásárhelyi Yorick Stúdió, a temesvári Auăleu Színház, a kolozsvári Colectiv A, a Váróterem Projekt és a Reactor, a nagyszebeni Bis Színház, a bukaresti Replika Egyesület, valamint a jászvásári Fix Színház produkciói vesznek részt a turnén, a befogadó terek pedig a következők: a jászvásári Fix Színház, a kolozsvári ZUG.zone, valamint a Reactor, a temesvári Auăleu Színház, a bukaresti Replika Oktatási Színházi Központ és a marosvásárhelyi 74 Színház.

Tematikájukban és stílusukban különböző előadások közös tulajdonsága, hogy professzionálisan, független rendszerben jöttek létre, a közelmúltban volt a bemutatójuk, valamint reprezentatívak az előadást bemutató társulatra nézve. A turné ezáltal szeretné bemutatni annak a fiatal művész generációnak a sokszínűségét és közös érdeklődési pontjait, amely lassan-lassan kiharcolja saját helyét a romániai színházi életben.

A 2016-os IndepedNet Turné az AFCN – Administrația Fondului Cultural Național által társtámogatott kulturális projekt.

További információkat a turné részletes programjáról és a Független Színházak Hálózatáról itt találhatnak.