A Váróterem Projekt honlapja
hu

Gábor Zsófi a legizgalmasabb fiatal alkotó

A Transindex minden év végén összegyűjti legjeit, vagyis „mindent, amitől az adott évben kicsit könnyebb volt.” A Váróterem Projekt korábban szerepelt már hasonló összeállításokban: 2011-ben az év színházi előadása kategóriában futott még a Mit csináltál három évig?, míg 2013-ban az Advertego lett a legközvetlenebb előadás.

2018-ban a szerkesztők Gábor Zsófit találták a legizgalmasabb alkotónak. Zsófi rendkívül sokoldalú művész, mindennel is foglalkozik. Várótermes berkekben dolgozott korábban a Mit csináltál három évig? díszletén és a Liget jelmezein, de az Unpredicted és a Fishez című produkciók viselik magukon markánsan a kézjegyét. Ez utóbbi előadás látványvilága is szerepet játszhatott a díj odaítélésében.

A portál így ír: „Gábor Zsófi képzőművészként alkot, színházban jelmez- és díszlettervezőként dolgozik, illetve handmade ruhákat és kiegészítőket készít Canicula név alatt. Munkáiban a finom erezetek, apró részek, szinte láthatatlan vonalvezetések kerülnek előtérbe, stílusa letisztult és igényes, egyszerre modern és praktikus, markáns és mégis visszafogott. A Váróterem Projekt Fishez című előadásának szürreális akváriumhangulatát ő dizájnolta, akárcsak az emlékezetes, sikkes, csöppet poszthumán jelmezeket.”

Nagy gratula, Zsófi!