A Váróterem Projekt honlapja
hu

Elkezdődött a munka!

Minden eddiginél sűrűbb és izgalmasabb ősz elé néz a Váróterem Projekt független színház társulata, ugyanis három produkció bemutatására készülünk, részt veszünk számos fesztiválon, illetve természetesen továbbra is megtekinthetitek előadásainkat a ZUGban.

Elsőként Bonchidán van jelenésünk, ahol a kastély egykor látványos patkóudvarában található szoborparkot kell megelevenítenünk. A körülbelül 40 szobrot magába foglaló – mára teljesen szétvert –  szoboregyüttes Ovidius Átváltozások című művének mitológikus figuráiból ihletődött. Szeptember 18-án mutatjuk be az ezt feldolgozó performanszunkat a bonchidai Bánffy kastély impozáns istállóépületében, mely fölött az egyetlen, mindmáig álló szobor – Héliosz hintaja – is található. A 4 steps munkacímű előadás rendezője Sarvadi Paul.

Már júniusban elkezdtük a következő előadásunk próbafolyamatát a gyerőmonostori alkotótáborban, mely a virtuális valóságokban rejlő lehetőségeket járja körül, és amely Visky Andrej rendezői visszatérését is jelenti egyben. Három éves tengerentúli tanulmányainak befejezése után ezzel a rendezéssel kapcsolódik be ismét Visky Andrej a Váróterem munkájába. A produkció a Transhuman munkacímet viseli, a szövegkönyv a rendező és a színészek közös munkája, a bemutató tervezett időpontja pedig október második fele.

A harmadik produkció Szvetlana Alekszijevics Csernobili ima című művét dolgozza fel. Az idén harminc éves csernobili katasztrófának emléket állító előadást Cosmin Matei rendezi, akinek ez lesz a második munkája a társulattal. Az előadás ötletgazdája és dramaturgja Raluca Sas Marinescu, a tervezett bemutatóidőpont pedig november vége-december eleje.

Az ősz a fesztiválok ideje is egyben, és ennek emgfelelően idén is számos helyre utazunk. Novemberben a szatmárnémeti IFESZT-en mutatjuk be az Occupy Yourself című előadásunkat, októberben a Zéróval lépünk fel a marosvásárhelyi UNIDRAMA-n, szeptemberben pedig a bukaresti Fringere és a galaci Butterfly Effect szociális színházi fesztiválra utazunk szintén az Occupy Yourselfel. A sort a galaci fesztivál nyitja, szeptember 6-án játszunk ott. Irány tehát Galac!

Az évadot pedig október elején nyitjuk a ZUGban. Sok szeretettel várunk mindenkit!