A Váróterem Projekt honlapja
hu
sipi

Sipos Krisztina Játéktér díjas

Büszkén jelenthetjük ki, hogy a Játéktér színházi folyóirat  idei díjazottjai között két Várótermes vonatkozással is találkozhatunk: a legjobb fiatal színházi alkotó kategóriában Sipos Krisztina kapta az elismerést, míg a legjobb fiatal előadónak Ötvös Kingát választották.

Sipos Krisztina évek óta a Váróterem Projekt tagja: kezdetben produkciós- és rendező-asszisztensként csatlakozott a társulathoz, majd több előadásban zenészként kapott szerepet (Advertego, Zéró, Borsópróba). 2016 januárjában mutatta be a társulat az általa megálmodott és rendezett Kedd-choirtárs előadás című produkciót, mely a tavalyi év során két rangos fesztiválmeghívásnak is eleget tett. Ezen kívül előadóként játszik a Sinkó Ferenc által rendezett Parental Ctrl című produkcióban, valamint zeneszerzőként és zenészként a David Schwartz által rendezett Miracolul de la Cluj  című előadásban a Reactorban.

Ötvös Kinga számos előadásban játszik a Kolozsvári Állami Magyar Színházban és az Ecsetgyárban, de énekhangját a Kedd-choirtárs előadás kórusában is hallhatjuk.

Mondhatni hagyománya van a Várótermes kötődésű Játéktér díjaknak, hiszen korábban Pál Emőke, Rácz Endre, Vass Zsuzsanna, legutóbb pedig Sebők Maya és Simó Emese részesültek hasonló elismerésben.

Gratulálunk a díjazottaknak!