A Váróterem Projekt honlapja
ro
sipi

Sipos Krisztina a primit premiul Játéktér

Suntem mândri sa anunțăm că printre câștigătorii revistei de teatru Játéktér din acest an, regăsim două conexiuni Váróterem Projekt: în categoria cel mai bun tânăr creator de teatru, Sipos Krisztina a primit recunoașterea, în timp ce pentru cel mai bun tânăr interpret a fost ales Ötvös Kinga.

Sipos Krisztina este un membru a echipei Váróterem Projek de ani buni: inițial s-a alăturat trupei ca și asistent de producție și regie, după care a primit roluri în mai multe spectacole ca muzician (Advertego, Zero, Proba mazărei). În ianuarie 2016 trupa a prezentat producția Marți – spectacol choirtemporan, gândită și regizată de ea, spectacol care în decursul anului trecut a fost prezentat la două festivaluri de renume. Pe lângă acestea, ea joacă în producția Parental Ctrl, regizat de Sinkó Ferenc, produs de Groundfloor Group, iar în producția Miracolul de la Cluj, regizat de David Schwartz la Reactor, Krisztina a contribuit ca muzician și compozitor.

Ötvös Kinga joacă în numeroase spectacole la Teatrul Maghiar de Stat și la Fabrica de Pensule, însă vocea ei se poate auzi și în corul spectacolului Marți – spectacol choirtemporan.

Se poate spune că premiile Játéktér au o tradiție deja în viața trupei Váróterem Projekt, deoarece în trecut Pál Emőke, Rácz Endre, Vass Zsuzsanna, iar cel mai recent Sebők Maya și Simó Emese au beneficiat de recunoașteri similare.

Felicitări pentru câștigători!