A Váróterem Projekt honlapja
hu
IMG_20170605_140607 (1)

Hírek

Hősök és hősnők mesepályázat eredménye

 

Lejárt a Váróterem Projekt és a Puck Bábszínház által közösen meghirdetett, Hősök és hősnők témájú meseíró pályázatnak a határideje. A kiírók célja, hogy a beérkezett mesékből inspirálódva bábelőadást hozzanak létre.

A III–VII osztályos, kolozsvári diákokat megszólító pályázatra sziporkázó képzelőerőről tanúskodó mesék érkeztek, amelyek elolvashatók a http://meseiropalyazat.blogspot.ro/ blogon. Kolozsvár csaknem valamennyi magyar vagy magyar osztályokkal rendelkező iskolájából érkeztek írások.

A pályázó gyerekek számára a két társulat bábszínházi műhelyt szervez június 21–22 között, az előadás munkabemutatóját pedig július 8-ára tervezi. A Koinónia Könyvkiadó, a Napsugár gyermeklap és a Gutenberg Kiadó jóvoltából a szervezők könyvcsomaggal jutalmazzák a pályázókat.

Valamennyi mese fantáziadús írás, a létrehozandó bábelőadás szempontjából a leginspirálóbb szövegeket a következő szerzők írták: Balázs Blanka, Balázs Hanna, Boné Ilán, Gyurka Hunor-Tamás, Kovács Dóra Brigitta, Rácz Mózes, Szallós Kis Flóra, Tekergő Meseösvény Egyesület – Meseíró műhely, Todor Betty. Köszönjük nekik és a többi pályázónak!

A projekt támogatója Kolozsvár Polgármesteri Hivatala.